Blog

Necesitatea unei reforme a scolilor gimnaziale, resimtita atat de puternic nu reprezinta doar o problema educationala, dar si una de factura umana si sociala. Acest lucru se poate rezuma intr-o singura fraza: scolile, asa cum sunt ele astazi, nu sunt adaptate nici la nevoile adolescentilor, nici la timpurile in care traim.

Citeste mai mult  


“Marile descoperiri si intelegeri ale adevarurilor se fac cu ajutorul concentrarii. Intrebari precum: “Se cere acest subiect la examen?“ sau “De ce trebuie sa invatam despre asa ceva?” devin irelevante atunci cand copilul stie deja motivul pentru care invata despre ceva.

Citeste mai mult  


Cei mai multi dintre noi reprezentam produsul educatiei traditionale. Prin inscrierea copiilor intr-o scoala Montessori, experimentam o schimbare semnificativa fata de ceea ce ne este noua cunoscut, familiar si confortabil. Dorim sa va prezentam cateva elemente specifice padagogiei Montessori ce difera considerabil de metoda traditionala de a-i educa pe copii.

Citeste mai mult  


Grupul reprezinta o formatiune sociala in care indivizii interactioneaza direct pe baza unor reguli acceptate si se recunosc ca membri ai unor entitati distincte, intr-un anumit moment si loc. Din punct de vedere structural – functional, grupul se prezinta ca un sistem cu granite bine definite, care urmareste in permanenta atingerea unui scop si a carei supravietuire are un caracter problematic.

Citeste mai mult