Blog

Pentru copii, jocul simbolic are un rol deosebit de important, deoarece comunicarea experientelor personale ridica probleme suplimentare. Copiii mai mici au capacitati limitate ale limbajului, vocabularului si ale abilitatilor de auto-reflectie.

Citeste mai mult  


Undeva intre varsta de 6 luni si 1 an majoritatea copiilor incepe sa isi apuce cate o mana sau un picior atunci cand sunt imbracati de catre adult. Pe la 1,5 ani multi dintre ei vor sa poarte lenjerie la fel ca fratii sau colegii mai mari. Unii vor arata mare interes pentru a incerca sa se imbrace sau sa se dezbrace, in timp ce altii sunt foarte incantati sa incerce hainele mai mari ale parintilor. Acestea sunt semne ca cel mic este pregatit sa se imbrace singur.

Citeste mai mult  


Maria Montessori a observat cum copiii pastreaza inauntrul lor ceva minunat, ceva atat de special, incat ar putea fi cheia pentru a schimba lumea. Ea a vazut ca acestia sunt in mod inerent buni si ca, atunci cand le este permis sa se dezvolte liber, se simt conectati cu mediul inconjurator si au in mod natural grija unul de altul si de cei din jurul lor. Lucrand cu copiii, ea a devenit din ce in ce mai convinsa de faptul ca acestia sunt ghidati din interior si de faptul ca responsabilitatea adultilor este aceea de a-i ajuta sa fie tot ceea ce ar putea fi.

Citeste mai mult