Blog

Parintii isi pot ajuta copilul prin crearea unui mediu care sa-i faciliteze independenta. Maria Montessori spune: “Orice ajutor inutil dat copilului devine un obstacol in calea dezvoltarii lui.”

Citeste mai mult  


"De-a lungul anilor, am fost uimita deseori de preocuparea exprimata ocazional de catre parinti cum ca o clasa Montessori nu ar reprezenta lumea „reala”, in modul in care o face o clasa traditionala. Dezaprob cu tarie aceasta interpretare si consider ca este doar un esec in a observa in mod obiectiv si de a face comparatii in mod corect."

Citeste mai mult  


In 1947, Maria Montessori a scris o scrisoare pe care a trimis-o tuturor guvernelor. Mai jos sunt extrase cateva paragrafe din aceasta scrisoare. "Mi-am petrecut viata in cautarea adevarului. Studierea copiilor mi-a permis o cercetare amanuntita a naturii umane la originea sa, atat in Est cat si in Vest si, desi sunt deja patruzeci de ani de cand mi-am inceput munca, copilaria continua sa imi para o sursa nesecata de revelatii si - daca imi permiteti - de speranta."

Citeste mai mult