Blog

In primele saptamani de viata, un copil nu constientizeaza ca mainile apartin corpului sau. Aceste jucarii mobile vin si ies din campul vizual, fiind “obiecte” care se vad si pot fi urmarite. In acest moment al dezvoltarii, ATNR asigura ca atunci cand capul este intors, nu numai bratul se intinde in acelasi timp, dar, de asemenea si ochii se deplaseaza in aceeasi directie ca si capul si bratul.

Citeste mai mult  


Cele mai multe dificultati in aria de achizitii academice: scris, citit, calcule matematice, concentrarea pe sarcina, rezultatele sub potentialul copilului si comportamentele dificile isi au sursa in dezvoltarea imatura a abilitatilor fizice.

Citeste mai mult  


Reflexul Moro apare dupa primele 9 saptamani ale fatului in uter si este pe deplin format la nastere, urmand sa se inhibe la varsta de 2-4  luni de viata. Acest reflex este reprezentat de o serie de miscari rapide facute ca raspuns la stimuli neasteptati (zgomot mare, lumina puternica, miscarea corpului bebelusului).

Citeste mai mult  


Institutul de Psihologie Neurofiziologica, infiintat in 1975 de doctorul in psihologie Peter Blythe, a fost prima institutie care a cercetat efectele reflexelor  primare si a celor posturale asupra procesului de invatare si comportamentului, a dezvoltat protocoale pentru evaluarea reflexelor anormale si a functiilor legate de acestea si a conceput o metoda specifica pentru o remediere efectiva - Metoda INPP.

Citeste mai mult