Scoala Constienta

Newsletter

Echilibria Montessori Education

Pe 5 Mai am sarbatorit Ziua Tatalui cu multa munca si veselie.
Dorim sa multumim taticilor ca ni s-au alaturat  in aceasta zi atat de draga copiilor.
Cu totii au varuit, vopsit si lacuit intr-un timp record :)
iar acum curtea scolii noastre este improspatata.
Un copil ne-a spus "As vrea sa mai facem Ziua Tatalui si maine... sau in fiecare zi!"

Galerie foto Ziua Tatalui
Reflexe primare - descriere si efecte
Reflexul Moro apare dupa primele 9 saptamani ale fatului in uter si este pe deplin format la nastere, urmand sa se inhibe la varsta de 2-4  luni de viata. Acest reflex este reprezentat de o serie de miscari rapide facute ca raspuns la stimuli neasteptati (zgomot mare, lumina puternica, miscarea corpului bebelusului).

Reflexul palmar apare dupa primele 11 saptamani ale fatului in uter si este pe deplin format la nastere, urmand a fi inhibat la varsta de 2-3  luni de viata. Acesta este caracterizat de miscarea de „prindere”. O usoara atingere sau presiune in palma conduce la apropierea ca intr-o inchidere a degetelor. Reflexul de prindere ar  trebui sa fie extrem de activ in primele 12 saptamani de viata si transformat pana la varsta de 4-6 luni, astfel incat copilul sa poata tine un obiect intre degetul mare si cel aratator, intr-o prindere de tip „cleste”.

Continuarea articolului pe blog

Evenimente viitoare

1 Iunie
Spectacol interactiv cu tobe africane
si percutie
Grupele Terra
15, 16, 23, 26, 27, 28 Iunie
Intalniri individuale cu parintii
Clasa Ginger
2 si 5  Iunie
EME
este inchisa
-
Zi libera legala
19-21
Iunie

Intalniri individuale cu parintii
Clasa Magnolia
14 Iunie
Eveniment de sfarsit de an scolar
Clasele
Ginger si Magnolia
28 Iunie
Eveniment de sfarsit de
an scolar
Grupele Terra Verde si Arte
    "Copiii la aceasta varsta gasesc cai interesante prin care sa-si duca la capat intentiile. Vedem prichindei mai mici de doi ani care, aparent, cara greutati mult peste puterile lor, fara niciun motiv evident. Copiilor le place sa ajute la aranjarea mesei si vor cara paini intregi in brate, atat de mari incat nu pot nici sa-si vada picioarele. Vor continua sa faca acestea, sa care obiecte inainte si inapoi, pana obosesc. De obicei, grija adultului este sa elibereze copilul de greutate, dar psihologii sunt convinsi ca ajutorul de acest fel, care intrerupe activitatea aleasa chiar de copil, este una dintre cele mai daunatoare forme de actiune represiva pe care o putem face. Tulburarile nervoase ale multor copii “dificili” pot fi urmari ale acestui tip de interferenta.
    Un alt tip de efort catre care copiii se simt atrasi este acela de a urca scarile. Cand facem noi aceasta activitate avem un motiv anume, dar copilul o face fara motiv. Atunci cand a ajuns in varf, el nu este multumit si coboara ca sa urce din nou si, astfel, isi completeaza ciclul de mai multe ori. Toboganele servesc foarte bine acestui scop; dar pentru copilas nu alunecatul conteaza, ci urcatul, bucuria de a face efort."

Maria Montessori - Mintea absorbanta
 
Scrierea creativa nu numai ca permite copiilor sa-si exprime sentimentele, insa ii ajuta sa-si clarifice propriile idei si convingeri si sa descopere ce stiu sau gandesc despre anumite lucruri. Copiii isi completeaza jurnalele, compun poezii atunci cand ceva ii inspira ori creeaza povesti din cuvinte aleatorii. De curand au pornit "un joc". Cer altor colegi cate 5 cuvinte cu care compun o intreaga istorisire. Astfel cu cele 5 cuvinte ale Mariei, Ilinca a scris „Visul Mariei”. Gasiti mai jos intreaga poveste.
"Visul Mariei"
Pentru prima sa calatorie cu trenul, Arthur (6 ani) a facut un proiect cu garile prin care va trece, cati km va parcurge si in cat timp. Asa a aflat si de recordul stabilit :)
*mareste imaginea pentru detalii
Dar oare din ce este format un avion?
*mareste imaginea pentru detalii
Forme de relief... desene si detalii :)
*mareste imaginea pentru detalii
O casa intrega de cuvinte in limba engleza.
*mareste imaginea pentru detalii
Acasa la Mia's Children
Daca aveti curiozitatea de a afla despre acest copii prin ochii si sufletul altui copil, mai jos gasiti un "articol" scris de una dintre fetitele Clasei Ginger,
dupa vizita sa la Mia's Children.
Afla toate detaliile in articol

Pentru evenimentele Scolii si Gradinitei consultati
Calendarul Echilibria Montessori Education 

Facebook
Website