Blog

Tema împărțirii în rândul copiilor este un subiect care, de obicei, interesează atât părinții, cât și bunicii, educatorii sau alti adulți  care se ocupă cu copii cu vârste cuprinse între 0 și 6 ani și chiar mai mari. Toate aceste persone acordă importanță acestui aspect și investesc mult timp în a-i învăța pe cei mici  să fie generoși și cooperativi și tind deseori să-i judece în mod negativ pe cei  care nu manifestă astfel de comportamente.

Citeste mai mult  


Pentru copii, jocul simbolic are un rol deosebit de important, deoarece comunicarea experiențelor personale ridică probleme suplimentare. Copiii mai mici au capacități limitate ale limbajului, vocabularului și ale abilităților de auto-reflecție.

Citeste mai mult  


Undeva între vârsta de 6 luni și 1 an majoritatea copiilor începe să își apuce câte o mâna sau un picior atunci când sunt îmbrăcăți de către adult. Pe la 1,5 ani mulți dintre ei vor să poarte lenjerie la fel că frațîi sau colegii mai mari. Unii vor arăta mare interes pentru a încerca să se îmbrace sau să se dezbrace, în timp ce alții sunt foarte încântați să încerce hainele mai mari ale părinților. Acestea sunt semne că cel mic este pregătit să se îmbrace singur.

Citeste mai mult  


Maria Montessori a observat cum copiii păstrează înăuntrul lor ceva minunat, ceva atât de special, încât ar putea fi cheia pentru a schimba lumea. Ea a văzut că aceștia sunt în mod inerent buni și că, atunci când le este permis să se dezvolte liber, se simt conectați cu mediul înconjurător și au în mod natural grijă unul de altul și de cei din jurul lor. Lucrând cu copiii, ea a devenit din ce în ce mai convinsă de faptul că aceștia sunt ghidați din interior și de faptul că responsabilitatea adulților este aceea de a-i ajută să fie tot ceea ce ar putea fi.

Citeste mai mult