Blog

”Ce este greșeala? Ce se află în interiorul erorii?
Nu de puține ori, în societatea în care trăim, se acordă mult mai multă importanță "rezultatului" in defavoarea "procesului" care ne-a adus la acest fapt. Focalizarea excesivă asupra primului, mai degrabă decât asupra celui de-al doilea, în mod inevitabil conduce la  considerarea erorii precum inamicul care trebuie îndepărtat, deoarece riscă să ne îndepărteze de la obiectivul nostru principal: să ajungem la rezultat!
Dar dacă am încerca să schimbăm perspectiva, am înțelege imediat cum și cât de mult greșeala ajută persoana (copilul) să crească: eroarea este învățătură pură.

Citeste mai mult  


Ca orice profesor Montessori, am deseori momente în care stau și reflectez la ziua sau săptămâna ce a trecut; îmi amintesc atât de clipele frumoase petrecute la școală cât și de cele care m-au provocat să ies din zona mea de confort. Unul din lucrurile care îmi plac în ceea ce fac este că nicio zi nu este la fel; observ cum în clasă se dezvoltă o microsocietate și copiii cresc, descoperă lucruri noi, au zile bune și zile mai puțin bune, fac descoperiri și legături noi.

Citeste mai mult  


Adolescentul se află la granița dintre copilărie și vârsta adultă, nepregatit încă pentru responsabilitațile adulților dar având mult mai multă libertate decât un copil. Este o periodă intensă de invățare și adaptare atât pentru adolescent cât și pentru părinți; e necesar lucrul intens atât pentru familie cât și pentru grupul de prieteni.

Citeste mai mult  


Ne-am bucurat să fim din nou împreună după lunga vacanță. Să vedem emoțiile de pe chipurile copiilor, dar și cele ale părinților și să celebrăm prima zi de școală. Este anul în care s-a format a doua grupa de școală, cu toții fiind copii care au crescut an de an în grădinița Echilibria, care au așteptat cu nerăbdare să ajungă școlari.

Citeste mai mult  


Suntem onorati că am adus mai aproape de Metodologia Montessori în cadrul evenimentului “Vino să cunoști clasa Montessori" directori ai instituțiilor de învățământ primar de stat și reprezentanți ai Inspectoratului Județean Ilfov și ai Ministerului Învățământului.

Citeste mai mult  


Evenimentul Multisport în Familie urmărește promovarea mișcării și a sportului în cadrul familiei și în același timp este un prilej de a petrece timp împreună cu părinții și copiii în afara școlii și a grădiniței.

Citeste mai mult  


Copiii au avut parte de o experiență nouă în vizita la Crucea Roșie Română unde copiii au aflat de la adevărați eroi cum se intervine în situații de urgență și dezastre, având ocazia să și practice cele auzite: au acordat primul ajutor pe manechine, s-au bandajat, s-au adăpostit în caz de cutremur..

Citeste mai mult  


Am facut iarna mai frumoasa si ne-am bucurat de zapada din plin, in Tabara de Schi din Poiana Brasov. Copiii au participat timp de o saptamana la un program intens de schi dar au avut parte de multa distractie.

Citeste mai mult  


Copiii au întâmpinat sărbătoarea Crăciunului cu mult entuziasm, au pregătit poezioare, colinde și cântece vesele de iarnă și au creat o multitudine de ornamente de Crăciun, alături de părinți.
 

Citeste mai mult