Blog

Părinții își pot ajuta copilul prin crearea unui mediu care să-i faciliteze independența. Maria Montessori spune: “Orice ajutor inutil dat copilului devine un obstacol în calea dezvoltării lui.”
 

Citeste mai mult  


„De-a lungul anilor, am fost uimită deseori de preocuparea exprimată ocazional de către părinți cum că o clasa Montessori nu ar reprezenta lumea „reală”, în modul în care o face o clasă tradițională. Dezaprob cu tărie această interpretare și consider că este doar un eșec în a observa în mod obiectiv și de a face comparații în mod corect.”

Citeste mai mult  


În 1947, Maria Montessori a scris o scrisoare pe care a trimis-o tuturor guvernelor. Mai jos sunt extrase câteva paragrafe din această scrisoare. "Mi-am petrecut viață în căutarea adevărului. Studierea copiilor mi-a permis o cercetare amănunțită a naturii umane la originea să, atât în Est cât și în Vest și, deși sunt deja patruzeci de ani de când mi-am început muncă, copilăria continuă să îmi pară o sursă nesecată de revelațîi și - dacă îmi permiteți - de speranță."

Citeste mai mult