Blog

În primele săptămâni de viață, un copil nu conștientizează că mâinile aparțin corpului său. Aceste jucării mobile vin și ies din câmpul vizual, fiind “obiecte” care se văd și pot fi urmărite. În acest moment al dezvoltării, ATNR asigura că atunci când capul este întors, nu numai brațul se întinde în același timp, dar, de asemenea și ochii se deplasează în aceeași direcție ca și capul și brațul.

Citeste mai mult  


Cele mai multe dificultăți în aria de achiziții academice: scris, citit, calcule matematice, concentrarea pe sarcina, rezultatele sub potențialul copilului și comportamentele dificile își au sursă în dezvoltarea imatură a abilităților fizice.

Citeste mai mult  


Refelxul Moro apare după primele 9 săptămâni ale fătului în uter și este pe deplin format la naștere, urmând să se inhibe la vârstă de 2-4 luni de viață. Acest reflex este reprezentat de o serie de mișcări rapide făcute ca răspuns la stimuli neașteptați (zgomot mare, lumină puternică, mișcarea corpului bebelușului). 

Citeste mai mult  


Institutul de Psihologie Neurofiziologică, înființat în 1975 de doctorul în psihologie Peter Blythe, a fost prima instituție care a cercetat efectele reflexelor primare și a celor posturale asupra procesului de învățare și comportamentului, a dezvoltat protocoale pentru evaluarea reflexelor anormale și a funcțiilor legate de acestea și a conceput o metodă specifică pentru o remediere efectivă - Metoda INPP.

Citeste mai mult