WHY I AM

Ciprian Piciorang

Învățător Diplomă AMI 6-12 ani
“Educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea.” Nelson Rolihlahla Mandela

Biografie

Răbdarea este ceea ce învăț cel mai mult în lucrul cu elevii de nivel elementar, răbdarea că tot ce se clădește acum are un scop în formarea viitorului adult. Am învățat că fiecare copil este unic, că fiecare copil are un ritm al său, pe care trebuie să-l respect, dar și să îl provoc. Copiii m-au învățat că trebuie să trăiești momentul. Cu perioada aceasta nimeni nu se va mai întâlni.

Tot ceea ce pot face mai bine pentru ei, este chiar acum.

În adolescență am descoperit bucuria de a lucra cu copiii de vârste diferite, de la 3 la 14 ani. Tot în acea perioadă, pentru că eram atras de muzică, am început să cânt într-un cor de copii. Mai târziu, după terminarea liceului, am început să organizez tabere, excursii, școli de vară și concerte.

Am urmat cursurile facultății de Teologie, după care am dorit să cercetez mai mult despre educație și am urmat programul de Master „Consiliere Școlară și Dezvoltarea Carierei”, în cadrul Universității din București.

Între timp, am început să descopăr Pegagogia Montessori. Am devenit din ce în ce mai curios și dornic să aflu mai multe. Astfel că, m-am alăturat echipei Echilibria. Pentru un an de zile am lucrat ca asistent educator la grupa 3-6 și am susținut ateliere de mesteșugărit pentru copiii de la grădință și școală.

Am acceptat bucuros provocarea de a deveni profesor Montessori pentru nivelul elementar, 6-12 ani și apoi am urmat cursul de formare ca Învățător Montessori, desfășurat la Praga, Cehia, curs organizat de Asociația Montessori Internationale.

Cu fiecare zi sunt și mai încântat de alegerea făcută. Simt că este un privilegiu, dar și o mare responsabilitate să fiu alături de școlari, zi de zi, în călătoria vieții lor.

Educație