WHY I AM

Cristina Preda

Fondator, Director General
"Abilitatea de a observa, fără a evalua, este cea mai înaltă formă de inteligență." - Jiddu Krishnamurti

Biografie

Licențiată în Economie în cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale ASE (1997) am petrecut primii 15 ani din viață profesională în corporații multinaționale în poziții de Top Management, Vânzări si Tranzactii Imobiliare acumulând și experiență internațională bogată.

Devenind mămică a 2 copii în 2008 și 2009, am descoperit unicitatea inspirației Montessori într-o vizită la o școală în SUA. Astfel am decis să renunț treptat la cariera anterioară dedicându-ma pe deplin sprijinirii și răspândirii educației Montessori în România.

Preocupării vechi pentru un stil de viață sănătos și holistic i s-a adăugat interesul pentru metodele conștiente de educație, deopotrivă pentru copii și adulți și astfel, în 2010, a luat naștere Echilibria Montessori Kindergarten, o grădiniță care îmbină Hrana și Pedagogia Autentică pentru copii cu vârste de la 1 la 6 ani. În 2014 am adăugat și prima clasa de școală pentru Ciclul 1 Primar (6-9 ani) și astfel astăzi activăm sub numele de Echilibria Montessori Education (EME). In prezent oferim întreg ciclul primar sau elementar în Pedagogia Montessori, adică 6-12 ani.

Nevoia foarte mare de a școli profesori în metoda autentică Montessori în țara noastră m-a condus și la co-fondarea Institutului Montessori din Bucuresti și al Asociației pentru Dezvoltarea Educației Montessori în România.
Pentru că valorile activităților EME să se apropie tot mai mult de autenticitatea metodei Montessori, particip la diverse seminarii și conferințe ale Asociației Montessori Internaționale atât în Europa cât și în SUA.

De asemenea, am formare AMI pentru Educator în Pedagogia Montessori pentru nivelul 0-3 ani, care reprezintă fundația dezvoltării pentru întreaga viață a copilului, viitor adult.

În același timp, interesul real pentru hrana sănătoasă și echilibrată m-a condus la obținerea certificărilor în nutritie de calitate prin participarea live la cursuri și programe complexe.

Educație

  • Relații Economice Internaționale – ASE Bucuresti – 1993 – 1997

  • Master în Marketing și în Publicitate – Canada 2001

  • Diplomă Consilier pentru Sănătate Institutul de Nutriție Integrată (USA, New York, 2006-2007)
  • Multiple Conferințe și seminarii pe teme dezbatute larg și de interes în lume

  • Institutul pentru Sănătate Hippocrates (USA, Florida 2011) – Consilier in nutriție vegană echilibrată

  • Institutul pentru Sănătate Ann Wigmore (USA, Puerto Rico 2012)

  • Raw Culinary Arts Associate Chef & Instructor în cadrul Living Light Culinary Institute (USA, San Francisco 2013).

  • Educator Montessori AMI pentru vârstă timpurie – 0-3 ani (2014 – 2015)