WHY I AM

Elena Chirilă

Învățător Diplomă AMI 6-12 ani
“Secretul ca un învățător să fie bun în ceea ce face este să privească inteligența copilului ca pe un pământ fertil în care pot fi sădite semințe, semințe ce vor crește datorită căldurii date de imaginația sclipitoare.“ --- traducere din “To educate the Human Potential”- Maria Montessori

Biografie

Am știut dintotdeauna că pasiunea mea sunt copiii. Și acum îmi amintesc cum, la 8-9 ani, mă jucăm “de-a școala” cu păpușile, la masă rotundă din sufrageria casei mele.

Stând însă în spatele catedrei la orele de practică din timpul facultății, am realizat că nu mă regăsesc în metodă tradițională de învățământ.

Lucrul în departamentul de asistență socială imediat după terminarea studiilor mi-a acoperit nevoia personală de inter-relaționare și comunicare.

Viziunea asupra vieții mi s-a schimbat însă în momentul în care am devenit mamă și așa cum face fiecare părinte, am căutat să-i ofer tot ce e mai bun copilului meu. Așa am descoperit metoda Montessori. Fiind fascinată de tot ceea ce înseamnă mediul și educația montessoriană, am urmat cursul certificat AMI Elementary 6 – 12 organizat in Praga, curs ce mi-a schimbat total viziunea asupra a tot ceea ce inseamna educatia si valorificarea potențialului fiecărui copil.

Faptul că pe durata cursului ( septembrie 2017- aprilie 2019) am lucrat alături și pentru școlari m-a ajutat să pun în practică ceea ce îmi era descris în teorie, o validare a faptului că Educația Montessori chiar funcționează și este centrată pe copil!

Consider că în cadrul clasei suntem o familie, ghidul alături de școlarii săi, urmând o cale minunată, descoperind lumea folosindu-ne imaginatia, ca mai târziu, devenind adulți, să ne aducem contribuția în formarea unei lumi mai bune, unde Pacea este esențială.

Educație