WHY I AM

Georgeta Prevenda

Asistent educator 1,5-3 ani
“Trebuie să ajutăm copilul să acționeze singur, să voiasca singur, să gândeasca singur; aceasta este arta celor ce aspiră să slujească spiritul.” --- M. Montessori

Biografie

Activitatea mea cu copiii a inceput in urma cu zece ani. In tot acest timp am lucrat cu copii de diferite varste. Una din cele mai mari realizari ale mele este ca sunt bunica, iar nepotii mei mi-au deschis si mai mult drumul in lucrul cu cei mici. Ei m-au invatat ca este important sa le oferim incredere si sa ii sprijinim in tot procesul lor de dezvoltare.

In anul 2017, am avut norocul de a lua contact cu Gradinita Echilibria, care m-a impresionat din multe puncte de vedere. Lucrurile s-au aranjat asa frumos, incat am inceput sa lucrez ca asistent Montessori pentru grupa de varsta 0-3 ani. Aici am intalnit o echipa minunata pentru care am un deosebit respect. Practic, ma simt ca intr-o mare familie.

In scurt timp am si absolvit Cursul de Asistent Montessori, curs care mi-a intarit si mai mult convingerea ca ceea ce facem cu copiii este o adevarata educatie pentru viata.

Sa fiu alaturi de cei mici si sa ii vad cum prind aripi si se dezvolta pe toate planurile, pentru mine este o bucurie si o satisfactie interioara enorma. Incontinuu invat de la copii si chiar imi redescopar copilaria.

Singurul meu regret este ca am descoperit pedagogia Montessori dupa ce copiii mei au devenit adulti, dar ma multumeste gandul ca pot sa impartasesc cunostiintele acumulate altor generatii de copii.

Educație