WHY I AM

Noémi Orosz-Pál

Educator Diplomă AMI 3-6 ani
“It takes a village to raise a child.”

Biografie

Acum, uitându-mă înapoi la copilăria mea, la studiile, cursurile și prelegerile la care am participat de-a lungul timpului, realizez că în tot acest timp viața m-a ghidat către lucrul cu copiii.

Mă simt nespus de norocoasă că am ales acest drum în care, fiind alături de copii, pot contribui cu iubire la dezvoltarea lor armonioasă. Ca să lucrezi cu cei mici este nevoie atât de vocație, cât și de asumarea faptului că vei deveni parte din viața lor pentru totdeauna.

Pentru ca nimic nu este întâmplător, mă bucur de oportunitatea adusă de viață acum mulți ani de a mă alătura echipei Echilibria. Mă consider o persoană deschisă, creativă, entuziastă și intuitivă, iubitoare de natură și de cărți. Dragostea și respectul meu pentru copii, credința puternică în marele potențial schimbător al educației, ideea de a ghida copilul și de a-i oferi cheia pentru întreaga lume mă determină să lucrez conștient în fiecare zi.

De asemenea, cred cu tărie în puterea comunității și îmi place să cred că educația copilului este o muncă în echipă între școala și familie. Pentru asta mă gândesc neîncetat la idei de activități ce contribuie la construirea unei atmosfere de familie în Echilibria.

Îmi place să petrec timp în natură, sunt iubitoare de drumeții și activități outdoor.

Pregătirea mea pentru a deveni un ghid Montessori a început încă din toamna anului 2013, când am început cursul organizat de MIB (Montessori Institute of Bucharest) în vederea formării mele de Educator Montessori pentru copii cu vârstă între 3-6 ani susținut de Madlena Ulrich si Marja-Leena Tyrväinen. Am obținut diploma AMI (Asociation Montessori International) în primăvara anului 2015.

M-am alăturat echipei Echilibria ca asistent educator în limba engleză, iar din anul 2015 sunt educatoare principală la grupa Terra. Între timp am absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației la Universitatea Babeș-Bolyai, iar în acest an voi termina masterul pe tema „Strategii de învățare” și rămân deschisă pentru noi descoperiri pe care o să mi le aducă viața.

Educație