1,5 – 3 ani

Mediul pregătit Montessori

Comunitatea copiilor mici (1,5-3 ani)

Comunitatea copiilor mici oferă acestora oportunitatea unei adaptări blânde la viața socială din afară familiei. Reprezintă primul pas în cadrul comunității școlii Montessori.

 
În fiecare dimineață, se formează un grup restrâns de 12 copii, cu vârste cuprinse între 16 luni și 3 ani, copii care participă împreună la activități din viață de zi cu zi, dezvoltându-și abilitățile și îndependența în mod treptat.
 
 

Curriculum 1,5 – 3 Ani

Însușirea conceptelor și dobândirea competențelor din programa noastră școlară pentru fiecare ciclu de trei ani variază de la copil la copil. Facem tot ceea ce ne stă în putință să creăm cel mai fertil sol pentru sămânța fiecărui copil și dăm șanse egale tuturor în ceea ce privește accesul la material, predarea în sine, observarea învățării și evaluarea.

Experiența anilor ne-a demonstrat că susținerea eforturile școlii din partea părinților și implicarea constantă și conștientă în viața copilului ajută la deschidrea lui pentru a beneficia la maxim de mediul pregătit Montessori. Aceasta crește probabilitatea atingerii competențelor descrise mai jos.
 
 

Oferta Educațională 1,5-3 Ani

Grădinița “Echilibria – Montessori Education” funcționeză în anul școlar 2023-2024 cu 1 clase pentru nivel ante-preșcolar (1,5-3 ani).