Going Out

Credem cu tărie că educația nu se oprește de-ndată ce pășim în afara sălilor de clasă. De aceea, ne-am gândit să facem cunoscut conceptul nostru de “Going Out”, unde dezvoltarea armonioasă și învățarea continuă dincolo de porțile școlii Echilibria.

Ce este “Going Out”? Am începe spunând că învățarea implică multe proiecte în clasă; iar atunci când copiii vor să afle mai mult despre subiectul proiectului lor, sala de clasă devine dintr-o dată o lume prea mică pentru setea lor de cunoaștere. Așa că pun întrebări și se interesează în cel mai mic detaliu, totul pentru a ajunge față-n față cu subiectul studiat.

Pornesc apoi împreună într-o odisee minunată, plină de învățăminte în afara școlii. Se organizează singuri: fac rezervări, sună și se interesează de program, de costuri, cumpără bilete, iar întrucât la destinație ajung folosind exclusiv transportul în comun, realizează traseul folosind hărțile metrourilor, consultându-se între ei. Adultul însoțitor – un membru al corpului nostru didactic sau chiar un părinte al unuia dintre copii – este un simplu spectator și nu intervine absolut deloc, chiar dacă sesizează abateri sau mici erori de itinerariu. Elevii se confruntă singuri cu situațiile apărute și tot ei găsesc și soluțiile.

Lucrurile acestea sunt firești și fac parte, într-un mod cât se poate de natural din pedagogia Montessori, în care orice generație de copii poartă la gât cheia către lume, așa cum este ea și cum o știm cu toții.

Poți urmări aventura elevilor chiar aici, în materialele din secțiunea aceasta, unde vei observa zâmbete largi, ochi strălucitori și momente memorabile de aprofundare și fixare a cunoștințelor, în cel mai autentic mod.