WHY I AM

Abigaela Piciorang

PR & Marketing
„Education is the passport to the future, for tomorrow belongs to those who prepare for it today.”

Biografie

Viziunea asupra vieții mi s-a schimbat în momentul în care am devenit mamă și așa cum face fiecare părinte, am căutat să-i ofer tot ce e mai bun copilului meu. Așa am descoperit metoda Montessori. Fiind fascinată de tot ceea ce înseamnă mediul și educația montessoriană, m-am înscris la cursul de asistent educator 3-6 ani.

M-am alăturat echipei educaționale din cadrul “Echilibria Montessori Education” ca asistent educator, nivel 3-6 ani. Întotdeauna am fost interesată de importanța dezvoltării timpurii a copilului și am crezut că un start bun în viață este esențial pentru dezvoltarea umană, care începe chiar înainte de naștere. După doar câteva zile de lucru cu copiii mi-am întărit ideea că ceea ce fac e cu pasiune, iubire și că sunt pe drumul cel bun.

Am absolvit Cursul pentru Educator Montessori nivel 0-3 ani susținut de Patricia Wallner și am făcut ore de observare și practică în România și Cehia și am lucrat ca educator pentru grupa vârsta 1,5-3 ani. Ulterior, am urmat studiile cursului de Educator Montessori nivel 3-6 ani, sustinut de Mariana Uliță pentru a putea avea o imagine de ansamblu asupra primului plan de dezvoltare al copilului și am lucrat si copiii din clasele 3-6 ani.

În experiența mea de până acum, mi s-a confirmat ideea că e nevoie de o educație holistică, de a privi ființa umană în ansamblu, de a căuta echilibrul și naturalul în creșterea copiilor și în comunicarea cu părinții.

Mă străduiesc zilnic să mă dezvolt, sa văd direcția pe care doresc să merg cu copilul, să am capacitatea de a mă conecta cu el, să îi ofer empatie, ascultare, timp de calitate, limite caracterizate de căldură și fermitate.

Educație

  • Curs Educator Montessori nivelul 3-6 ani, Montessori Institute of Bucharest
  • Definitivat- Profesor învățământ primar și preșcolar
  • Curs Educator Montessori nivelul 0-3 ani, Montessori Institute of Bucharest
  • Facultatea de Pedagogia învatamantului primar și preșcolar, Universitatea din București
  • Facultatea de Limba și literature română, limba și literatura engleză, Universitatea din București