WHY I AM

Ana Dragomir

Educator Diplomă AMI 3-6 ani
“Mind clear, Soul open, Body willing”

Biografie

Curioasă și optimistă, am pornit la drum în a cunoaște lumea studiind sociologia în timpul facultății. Ajunsesem aici, conștientă fiind de limitele învățământului tradițional prin care trecusem până atunci, dar pe care îmi propusesem să le depășesc pe cont propriu. În această perioadă, noi căi s-au deschis: proiecte de schimb de tineret în afara țării în care aveam ocazia să dezbat teme diferite cu tineri din toată lumea. Și m-am surprins devenind tot mai empatică și deschisă la opiniile celorlalți. Am continuat cu acțiuni de voluntariat în varii domenii, cu perioade de practică în timpul studiilor cu profesori care m-au inspirat surprizator de mult.

În acest timp, o parte din activitățile mele implicau lucrul cu copiii: seminarii de informare și de lucru manual în școlile primare din București. Si observam cât de mult îmi place să fac asta!

În paralel, mi s-a oferit ocazia de a profesa sociologia în termeni de marketing și cercetare de piață, unde am lucrat aproximativ 2 ani de zile, perioadă în care am învățat o mulțime de lucruri pe plan profesional, social, dar și moral.

În această perioadă, am continuat lucrul cu cei mici: prin acțiunile de voluntariat și fiind trainer la un centru de studii pentru copii, din București. Văzând ușurința și naturalețea cu care mă conectez cu cei mici și cunoscând dorința mea tot mai mare de a-i sprijini în procesul lor de învățare, am ales din nou un alt drum, mai exact un program de un an de zile în Vilnius, Lituania. Acolo am lucrat cu copiii dintr-un orfelinat: îi învățam engleză, exersam cunoștințele de geografie, istorie sau matematică, făceam drumeții și jucam diverse sporturi; pe lângă faptul că m-a îmbogățit foarte tare, această experiență nu a făcut altceva decât să mă îndrepte mai mult pe drumul educației.

Una dintre preocupările mele preferate de la acea vreme devenise lecturarea cărților despre psihologia copilului, parenting, sistemele alternative de educație. Am aflat astfel despre sistemul Montessori și am rămas mai mult decât surprinsă de abordarea plină de încredere pe care o insuflă copilului sau de atenția oferită intereselor proprii ale acestuia. Astfel, am ajuns să lucrez in Echilibria. Nu mi-au trebuit mai mult de 6 luni să imi dau seama că vreau sa devin educator Montessori. După un an de la începuturile mele aici, mă formam deja în a deveni educator 3-6 ani cu minunatul trainer din Germania, Madlena Ulrich. Cu siguranță, a fost una din cele mai frumoase călătorii a vieții mele. În timp, am absolvit și Facultatea de Pedagogie în Învățământul Primar și Preșcolar și particip constant la cursurile ce se organizeaza în comunitatea Montessori și nu numai.

Iată-mă acum, absolventa cursului de educator Montessori, 3-6 ani, deja de câțiva ani – mai bogată, mai puternică, cu mai multă înțelegere pentru cei mici. Și o iubitoare de cărți, de activități sportive și de explorat la pas străduțele orașelor în care mă găsesc.

Mă simt un om norocos și mai ales, privilegiat, prin simplul fapt că le pot fi alături celor mici în călătoria lor către viață.

Educație