WHY I AM

Ana Toma

Asistent Învățător 6-12 ani
Să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. Atunci să-i învăţăm să se adapteze. - Maria Montessori

Biografie

Încă de când eram în clasele I-IV îmi doream să fiu în locul învățătorului pe care îl aveam la clasă. Acesta era un om blând și răbdător ce ne ajuta să înțelegem totul mai ușor. Pentru a putea fi în locul dânsului inventam tot felul de jocuri ce aveau ca temă școala, iar împreună cu prietenii mei puteam să fac ceea ce îmi plăcea.

Cu trecerea anilor și cu ajutorul nepoatelor mi-am dat seama că îmi doresc în continuare să urmez această cale. Am început facultatea și în același timp am urmat modulul psihopedagogic ce s-a desfășurat în cei 3 ani. În această perioadă am predat și am asistat la clasele V-VIII, însă nu era ceea ce eu îmi doream cu adevărat. După o perioadă de timp am primit o ofertă de muncă în cadrul școlii Echilibria ca și asistent educator la grupa Soare unde erau copiii cu vârsta cuprinsă între 1,5 -3 ani. Am mers în observare și am rămas plăcut surprinsă de cât de minunată e metoda Montessori și cât de mult îi ajută pe cei mici pe drumul spre independență, această grupă de vârstă fiind cea care le pune bazele . Am acceptat, iar la scurt timp am făcut și cursul de asistent educator unde am aprofundat informațiile pe care deja le primisem din partea educatoarelor de la clasă.

În momentul de față sunt asistent educator pentru grupa cuprinsă între 6-12 ani, unde am parte de o nouă experiență și unde mă pot declara mulțumită de parcursul avut în acest mediu, astfel încât am început cu cei mici care abia vorbeau și ajungând la cei mai mari unde am parte încontinuu de noi provocări și întrebări despre absolut toate subiectele posibile.

Educație