WHY I AM

Anca Crăcană

Educator Diplomă AMI 3-6 ani
“Munca copiilor nu produce un obiect material, ci creează însăși omenirea: nu o rasă, nu o castă, nu un grup social, ci întreaga omenire.” Maria Montessori

Biografie

Chiar dacă am avut parte de experiențe pozitive de lucru cu copiii în perioada adolescenței, am ales calea științelor exacte și ulterior studiilor universitare, am optat să îmi investesc timpul, resursele și competențele în domeniul tehnologiei, lucrând în diverse multinaționale.
Odată ce am devenit mamă, în cei 4 ani petrecuți acasă, alături de cei doi copii, mi-am dat seama că timpul petrecut alături de copii este un timp câștigat, atât pentru copil, cât și pentru adult.

Când primul copil a împlinit vârsta necesară pentru a merge la grădiniță, l-am înscris la Echilibria și am rămas impresionată de această metodă care respectă ritmul, nevoia de dezvoltare și personalitatea fiecărui copil. Mai mult decât atât, pentru a înțelege mai bine metodologia, m-am înscris la cursul AMI de Asistenți Montessori 3-6 ani. În timpul observării la clasă, am găsit armonie, copii dornici să lucreze cu scop, materiale minunate, un mediu frumos, cald și adaptat copiilor. Am gasit o Casă a Copiilor.

Perioada în care copiii mei au fost la grădiniță a fost o perioadă de găsire a răspunsurilor la întrebări profunde cum ar fi: care este scopul meu? Ce rămâne după mine? Ce mă împlinește? Cum pot ajuta societatea? Mi-am dat seama că ceea ce îmi doresc și mă face fericită este să fiu înconjurată de copii, să le fiu alături în călătoria lor de construire a sinelui, să mă joc, să învăț alături de ei.

Astfel, m-am înscris la Cursul AMI pentru Educatori Montessori 3-6 ani și alături de Mariana Uliță am descoperit o nouă dimensiune a educației: cea orientată spre copil, adaptată nevoilor de la această vârstă, care oferă chei către lume și îl ajută să se creeze, atingându-și potențialul.

Propunerea de a face parte din echipa Echilibria am primit-o cu mult entuziasm, recunoștință și responsabilitate.
Cred despre mine că sunt o persoană empatică, activă, entuziastă, responsabilă, creativă. Îmi plac enorm copiii și îmi doresc ca prin ceea ce fac să susțin demersul lor de construire a întregii omeniri.

Educație

 

  • Facultatea de Administrarea Afacerilor – ASE București
  • Cambridge Advanced English Certificate – Level C1
  • Master Antreprenoriat și Administrarea Afacerilor – ASE București
  • Curs AMI Asistent Educator 3-6 ani – Montessori Institute of Bucharest
  • Curs AMI Educator 3-6 ani – Montessori Institute of Bucharest (în curs)