WHY I AM

Grațiela Mihalcea

Asistent învățător 6-12 ani

‘’ Menirea firească a școlii nu e să dea învățătură, ci să deștepte cultivând destoinicirile intelectuale în inima copilului, trebuința de a învăța toată viața.’’ – Ioan Slavici


Biografie

Pentru mine primul pas spre o carieră în Educație a început ca Profesor de Liceu, în România, urmând ca mai târziu după finalizarea altor cursuri de formare profesională să activez atât ca Trainer cât și ca Profesor în Organizații și Școli Internaționale.
Fiind activ implicată în coordonarea academică și instruirea practică a adulților, respectiv a tinerilor, într-un mediu divers/multicultural, mă consider o persoană sociabilă, pozitivă, cu grija orientată spre ceilalți.

Dragostea pentru profesia de învățător s-a activat odată cu venirea pe lume a copiilor mei. Împreună am redescoperit universul, încurajându-i să exploreze , să își urmeze pasiunea, să iubească și să trăiască momente minunate alături de oamenii din jur.
Participând activ la dezvoltarea armonioasă a acestora și înțelegând mai bine rolul părintelui dar și al educatorului în viața copilului preșcolar și școlar, acolo unde se creează ‘’fundația’’ viitorului adult, am decis să împletesc formarea profesională cu dragostea pentru copii și să continui să activez mai departe ca învățător.

Din 2018 am profesat ca Învățător Suplinitor, clasele 1-6 în Suedia, într-o școală internațională unde am susținut procesul de instruire și management al clasei, atât în timpul programului de școală cât și după.

Datorită activității interactive și creative desfășurate de tip ‘’afterschool’’, am reușit să interacționez mai bine cu copiii și părinții acestora, dezvoltând o atmosferă propice necesară dezvoltării lor emoționale și academice.
Revenind în țară, am întâlnit o familie minunată în Școala Echilibria Montessori, unde calitatea educației contează. Împreună ne concentrăm pe activitatea independent a fiecărui copil. Explorăm, experimentăm și învățăm lucruri noi, trăind momente minunate și aventuroase alături de copiii noștri.

Educație

 

  • Definitivat Învățământ Primar
  • Approved level 3 Award in delivering training, by Highfield Award Body for Compliance, UK
  • Tutor Certificate, by Dubai Municipality & Highfield Award Body for Compliance, UK;
  • Licență în Technologoia Produselor Alimentare, Universitatea ‘’Lucian Blaga’’ Sibiu, Romania.