WHY I AM

Andra Atanasiu

Educator Diplomă AMI 1,5-3 ani
"Copilăria este lumea miracolului şi a magiei: este ca şi cum creaţia ar răsări trandafirie din noapte, totul fiind proaspăt şi uimitor. Copilăria se termină în momentul în care lucrurile încetează să mai fie uluitoare. Atunci când lumea îţi dă senzaţia de déjà vu, când eşti rodat de existenţă, devii adult." - Eugene Ionesco.

Biografie

Sunt Andra. Andra de la "Grupa Soare". Așa îmi place să mă prezint copiilor și părinților. Soarele, sursă a caldurii și simbol al vieții, emblemă a energiei, bucuriei și optimismului. Toate aceste daruri se împletesc minunat și pot fi traite și observate și în lucrul la clasă cu cei mai mici dintre pitici.

Dupa o experiență de cativa ani în domeniul publicitații și în resurse umane, am simțit nevoia unei schimbari. Schimbarea într-o directie nouă a venit în momentul în care am facut cunoștință cu educația Montessori.
De atunci, au trecut peste 10 ani de activitate dedicată copiilor și părinților.

În anul 2012 m-am alăturat echipei educationale din cadrul "Echilibria Montessori Education", fiind asistent educator pe nivelul de vârstă 3-6 ani. Pentru că întotdeauna am fost interesată de importanţa dezvoltării timpurii a copilului și am crezut că un start bun în viață este esențial pentru dezvoltarea umană, de câte ori aveam ocazia mergeam la grupa copiilor mici, pentru a îi observa. Astfel, mi-am intarit ideea și dorința de a lucra cu grupa de vârstă 0-3 ani.

Având deja un punct de pornire în educația Montessori, în anul 2013 am absolvit în Elveția cursul de Educator Montessori, nivel 0-3 ani, având-o ca trainer pe Patricia Wallner. La experienţa mea se adaugă zeci de ore de observare la clase în Elvetia, Anglia, Rusia, Romania. De asemenea, am avut onoarea să fiu asistent la primul curs AMI, 0-3 ani, susținut în Romania.

Între timp am devenit mama unei fetițe, iar venirea ei pe lume mi-a adus multe lecții pe care a trebuit să le învăț de la ea. Si încă învăț.
Cea mai mare lectie pe care am învățat-o și pe care doresc să o transmit mai departe este aceea a bucuriei de moment. Pentru copii, indiferent de activitatea pe care o desfășoară există doar aici și acum.

Desigur, mă vad cu copiii lucrand pe viitor. Avem încă multe de descoperit și învățăm împreună.
Sunt bucuroasă și onorată că pot să contribui la dezvoltarea lor în această perioada importantă a vieții.Educație

 

  • Facultatea de Sociologie-Psihologie
  • Montessori Diploma, 0-3 years, Association Montessori Internationale, Zurich, Switzerland, 2013
  • Certificat de absolvire „Inspector resurse umane”