WHY I AM

Andrei Adam

Asistent Învățător 6-12 ani
“Sapere aude! (Îndrăznește să știi!) - Immanuel Kant.”

Biografie

Nu m-am regăsit niciodată mai bine decât printre cuvinte, litere, cărţi și cultură. Nu în zadar am absolvit profilul uman al liceului "George Vâlsan" din Făurei, unde am descoperit nu doar literatura, ci și limbile străine. Tot aici, am avut prilejul să studiez și instrumente muzicale (chitara este încă instrumentul la care cânt când și când), să încep să scriu poezii și să îmi doresc, mai apoi, o facultate în aceeași familie.

Astfel, am ajuns la Facultatea de Filosifie a Universităţii din București. Facultate care te încurajează să citești, să gândești liber, să observi unele lucruri care aparent nu sunt accesibile ochiului învăţat doar să observe. Filosofia m-a purtat prin etică, prin logică, prin estetică, curente filosofice încărcate de profunzimi și prin multitudinea de gânditori pe care niciodată nu ajungi să îi descoperi în totalitate. Tot aici am început și masteratul de Istoria și Filosofia Știinţei, plănuind o teză de disertaţie la care încă lucrez. Sau ea lucrează la mine.

Ulterior, am început să scriu teatru, să studiez ce prespune acest domeniu, să am spectacole, să coordonez trupe de teatru de elevi, să obţin premii la concursuri de dramaturgie și să îmi pun pecetea definitivă de scriitor. Educaţia și experienţa Montessori au ajuns în viaţa mea ca o surpriză care continuă să mă uimească pe zi ce trece. Am început în grădiniţe Montessori și am aprofundat metoda ani la rând, ca acum să îmi doresc să fac acest lucru și în perspectiva anilor care vor urma.

Educație

 

  • Facultatea de Filosofie, Universitatea București
  • Master în Istoria și Filosofia Științei, Universitatea București
  • Membru al Asociației Culturale HESTUGMA
  • Volum de poezii, 2011, “Concert într-o eră”
  • Participare la programul de scriere dramatică “STUDIO EUROPÉEN DES ÉCRITURES POUR LE THÉÂTRE”, Avignon, 2016
  • Coordonator al trupei de teatru “Unicornii”, din Făurei