WHY I AM

Chirac Gabriela

Asistent Educator 3-6 ani
‘Dacă un copil este încurajat, el învață să aibă încredere în propriile sale forțe’. Pitagora

Biografie

Ador să lucrez cu copii! Consider că a fi educator este o artă ce necesită dedicare, suflet și pasiune pentru a fi fericit și împlinit.
Am lucrat ca educatoare în sistemul tradițional, într-o grădiniță de stat. Din această experiență am aflat că meseria de educatoare implică mult dinamism din partea celui care o practică. Când sunt alături de copii redevin și eu copil. De la ei îmi iau toată energia și datorită lor reușesc să îmi păstrez sufletul de copil. În desfășurarea acestei profesii mă bucură faptul că activitatea are loc într-un spațiu cald, curat, luminos și plăcut.

Am locuit 6 ani în Londra, acolo am devenit și mămica unui băiețel care acum are 7 ani. Rolul de mamă m-a făcut și mai mult să înțeleg că locul meu este în preajma copiilor.
În Anglia a fost prima oară când am auzit de „metoda Montessori”. M-a impresionat faptul că sistemul său se bazează pe o teorie proprie asupra psihologiei copilului și a dezvoltării sale. Acum fac parte din echipa „Echilibria” și mă simt foarte onorată să mă aflu aici. Am întâlnit un colectiv foarte bine închegat, cu oameni foarte bine pregătiți. Am rămas plăcut impresionată de faptul că învățarea se produce în mod activ, ghidând copilul cu încredere, nu prin corectare.

Îmi doresc să evoluez și să realizez aici cât mai multe lucruri frumoase

Educație

 

  • Facultatea de Științe ale Educației, Universitatea Dimitrie Cantemir (în curs)
  • Curs de Educator Puericultor