WHY I AM

Cristiana Salca

Asistent Director General
„ Secretul de a ierta tot constă în a nu înțelege nimic…“ George Bernard Shaw

Biografie

Consider că cel mai mare cadou pe care îl poate primi un om este să i se ofere ocrotire, respect, libertate încă de la formare, din primele clipe din viață. Mă simt foarte recunoscătoare că am avut parte de o familie echilibrată, unită, pașnică unde mi s-au oferit afecțiune și încurajare spre a fii independenta în egală măsură. Tocmai de aceea, încă de micuță, am plăcerea de a oferi din binele meu și celorlalți.
Au fost trei evenimente majore în viața mea care m-au făcut să înțeleg că menirea mea este să fiu în preajma copiilor :
- Studiul instrumental la flaut, începând din clasa VI-a și până la finalizarea Conservatorului de Muzică București, mi-a dezvoltat pe de-o parte latura spiritual-emoțională și pe de altă parte conștientizarea că, prin exercițiu constant și răbdare nelimitată, poti să realizezi orice ți se potrivește și orice îți propui.
- Apariția băiețelului meu Antonio ( 9 ani ) a dezvoltat latura maternă și am început să ințeleg etapele naturale prin care trec copiii în primii ani din viață.
- Am fost profesoară de flaut la Colegiul de Arte Baia Mare unde am dezvoltat atenția și răbdarea cu diverse temperamente și am obținut rezultate semnificative cu elevii de 7-14 ani având încredere în potențialul fiecărui elev, nu prin notare și comparație.

Atunci când am ajuns în mediul Echilibria Montessori, m-am simțit ca într-o familie numeroasă, caldă și ocrotitoare, unde tot ce contează este binele comun, unitatea familiei Echilibria. Aici am văzut pentru prima dată profesori care rezonează cu nevoile fiecărui copil, am văzut copii care gătesc și mănâncă hrană sănătoasă, copii care au curiozitatea de adescoperi lumea în care trăiesc tocmai datorită acestui mediu propice.

Educație

 

  • Conservatorul de Muzică București, Facultatea de Interpretare instrumentală, secția Flaut.