WHY I AM

Dani Covbasan

Educator Diplomă AMI 3-6 ani
‘The child is endowed with unknown powers, which can guide us to a radiant future. If what we really want is a new world, then education must take aș its aim the development of these hidden possibilities.’

Biografie

M-am alăturat echipei Echilibria în 2020 și mă consider foarte norocoasă că am posibilitatea să lucrez alături de oameni cu empatie, blândețe deosebită față de copii și o înțelegere profundă a metodologiei Montessori.

Mă consider o persoană curioasă, energică și dornică de a învăța și descoperi lucruri noi. Am pornit la drum cu gândul de a deveni arhitect, după 3 ani de studiu la “Institutul de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu” din București, am ajuns la Londra, într-o vacanță de vară pentru a-mi perfecționa limba engleză, unde am rămas și am locuit timp de 16 ani. La Londra m-am format ca adult, am văzut lumea călătorind în multe țări din Europa, Asia și Africa, am cunoscut o mare de oameni din toate colțurile planetei, cu obiceiuri și culturi foarte diverse, totodată arătând o acceptare și o toleranță nemaiantalnita unul față de altul.

Anul 2015 a fost un an decisiv, a fost anul în care am aflat că voi deveni mămică, și așa a început căutarea mea de a descoperi o altfel de “educație” decât aceea de care am avut eu parte, fiind născută în Republica Sovietică Socialistă Moldova, unde educația s-a făcut în stilul “tough love”. După multe căutări, am decis să ne mutăm de la Teheran, orașul în care am locuit pentru următorii 2 ani, la București pentru a urmă cursul AMI de 3-6 ani, curs oferit de Institutul Montessori din București, cu trainerul Madlena Ulrich. Deși la început îmi propusesem să studiez doar pentru ai putea oferi fetei mele materialele și prezentările Montessori, pentru prima dată, mi-am dat seama că doresc să lucrez cu alți copii decât al meu, atunci când am intrat la observare într-o clasă Montessori. O lume minunată mi s-a deschis în fața ochilor, o lume a copiilor cum eu nu mi-am imaginat că există, și atunci am decis că eu vreau să fac parte din această lume. Așa a înflorit dorința de a lucra într-un mediu pregătit, lângă un ghid priceput de la care am învățat foarte multe, în anul 2017 în timpul cursului, la o grădiniță din București.

Pe parcursul anilor am participat la diverse seminarii, workshopuri și conferințe Montessori, recent am încheiat un an de mentorat cu Karen Pearce, fosta directoare al Institutului Maria Montessori din Londra, unde a ghidat Casa Copiilor din 1990 – 2008 sub îndrumarea lui Hilla Patel.

Mă bucur că pot aplica toate cunoștințele acumulate și în rândul copiilor prin diverse activități educaționale și recreative. Lucrul cu copiii mă ajută să-mi păstrez sufletul de copil și bucuria pentru viață.

Educație