WHY I AM

Georgeta Miță

Asistent educator 1,5-3 ani
Dragostea pentru copiii m-a definit și mă definește atât de bine încât imi este foarte clar că locul meu este alaturi de ei. Deoarece copilul depune un efort imens pentru a forma adultul ce va deveni, consider o adevarata onoare să le fiu alături celor mici în acest parcurs.

Biografie

Primul lucru care îmi vine în minte atunci când vorbesc despre mine este că mi-au placut dintodeauna copiii. Așadar, încă de la optsprezece ani am început lucrul în cadrul unei grădinițe ca educator. M-am regăsit atât de mult în ceea ce făceam, încât pentru următorii doisprezece ani m-am dedicat doar acestei profesii. Dincolo de obstacolele întâlnite în sistemul educațional de stat, experiențele avute cu copiii zi de zi îmi umpleau inima de bucurie și îmi ofereau motivație pentru a pregăti activități cât mai diferite și plăcute pentru ei. Astfel, în timpul liber colindam parcurile pentru a culege frunze, ghinde și alte mici comori prețuite de către cei mici, organizam excursii și piese de teatru, serbări și multe activități ce antrenau abilitățile insuficient șlefuite ale copiilor. Evenimentele care m-au determinat să ies de la clasă au avut legătură tot cu copiii, de data aceasta, proprii mei copii, doi băieți.

Am încercat ca și în acest nou rol, de mamă, să mă dedic cât mai mult educației lor. Atunci când au crescut, au devenit independenți și s-a diminuat nevoia lor în ceea ce privește sprijinul și aportul meu, am simțit că ceva lipsește. Si astfel mi s-a reactivat dorul pentru vremurile când lucram înconjurată de copii, de zambetele, de satisfacția din ochii lor atunci când reușesc să facă ceva pentru prima dată, de atmosfera jucaușa și veselă, de zumzetul din grădiniță. Chiar dacă a existat o pauză în activitatea mea, în timpul experienței de mamă am cules informații referitoare la pedagogiile alternative și modalități de a veni în spijinul dezvoltării copiilor. Astfel, am aflat de pedagogia Montessori de care sunt încântată și care mi se potrivește, și poate chiar mi-a schimbat viața. Deși această schimbare a intervenit mai târziu în viața mea, consider că sunt o persoană foarte flexibilă și adaptabilă, considerându-mă norocoasă și incântată să revin în activitatea de la clasă într-un mediu Montessori.

Închei prin a spune despre mine că sunt o persoană optimistă, serioasă, de încredere, modestă, punctuală și dedicată în ceea ce fac.

Educație