WHY I AM

Ioana Stroia

Profesor de Limba Română
“If you think education is expensive, try ignorance.” - (Derek Bok, former President of Harvard University)

Biografie

Ca absolventă (în 1999) a Universității din București, Facultatea de Litere, am fost mereu aproape de componenta pedagogică a profesiei pe care am ales-o. Răspunsul pozitiv venit dinspre partea mai tinerilor mei colegi de studiu în domeniul literaturii sau gramaticii, fie în cadrul orelor de meditații, fie în cadrul orelor de curs, de limba și literatura română sau de germană, a reprezentat pentru mine răsplata unui efort asumat voluntar și pornit din pasiune.

Am profesat o perioadă în cadrul unei companii multinaționale, specializându-mă în Resurse Umane, Dezvoltare de Personal, dar am păstrat permanent legătura cu programa școlară, inclusiv din considerente familiale, respectiv îndrumarea celor doi copii ai mei pe parcursul anilor de școală și ulterior de liceu. Am fost în acest fel simultan in poziția unui profesor și a unui elev, adică atât transmițător de informație cât și receptor al acesteia.

Am dezvoltat împreună cu soțul meu o societate care produce echipamente didactice destinate dezvoltării aptitudinilor practice și experimentale ale elevilor din școli, licee și universități.

Mă găsesc în prezent în fața unei noi provocări: Montessori Echilibria - o lume nouă pentru mine, dar pe care o descopăr cu infinit entuziasm și plăcere! Îmi propun să le înmulțesc copiilor plăcerea lecturii, plăcerea studiului limbii și literaturii române, în acord cu programa națională de învățământ, dar și dincolo de aceasta. Sunt convinsă că împreună vom descoperi drumuri noi și incitante în parcurgerea acestei programe scolare.

Vorbim o limbă minunată, în care s-au scris cărți minunate. Este păcat să nu le citim!

Educație