WHY I AM

Marina Pohrib

Profesor Limba Engleză
“Tell me and I forget. Teach me and I remember. Involve me and I learn”. - Benjamin Franklin

Biografie

Pe când eram elevă în liceu am realizat că îmi place să fac schimb de cunoștințe și că îmi place să predau. Pe atunci, elevă în clasa a XI-a, făceam meditații în chimie și matematică cu elevi din clase inferioare. În faculate, deși am continuat să ofer meditații în cadrul programului HEOP (Higher Education Opportunity Program) al facultății Fordham University at Lincoln Center din New York City, am decis să urmez o altă pasiune. Cu gândul că voi merge la o facultate de drept după absolvire, am decis să studiez filozofia și limba latină.

După absolvirea facultății de drept, am continuat să lucrez în domeniul legal din Statele Unite, fiind admisă la barou în două state. Din motive personale am revenit în Romania și am decis să lucrez în domeniul învățământului și să predau în limba engleză. O decizie care mi-a adus multe împliniri sufletești și profesionale.

Viziunea asupra jobului și a viitorului meu mi s-au schimbat însă în momentul în care am devenit mamă și am început să îmi observ copilul și modul lui de a descoperii lumea. Așa am descoperit metoda Montessori! Documentându-mă am descoperit această școală și mă bucur nespus de mult că pot face parte din această echipă minunată.

Educație