WHY I AM

Ioana Pîrvu

Asistent învățător 6-12 ani
“Nu pot preda nimic nimănui, nu-i pot face decât să se gândească” (Socrate)

Biografie

De-a lungul vieții mele, am avut ocazia să întâlnesc profesori extraordinari care mi-au fost modele și pe care am început să îi imit inconștient în copilăria timpurie, apoi, conștient, voluntar în adolescență. Timpul mi-a confirmat dedicarea, iar dorința de a mă specializa în domeniul educației a venit natural.
Am studiat Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar și Informatică Economică. Aceste specializări au în comun puterea de a transforma și de a îmbunătăți viețile oamenilor prin intermediul tehnologiei și al proceselor de învățare și cred că se încadrează perfect în cadrul viziunii mele asupra carierei și a contribuției mele în societate.
Licențiată în Științe ale Educației în cadrul Universității din Craiova, după trei ani de practică pedagogică și voluntariat în sistemul tradițional de învățământ, am ales să intru în lumea Montessori, pedagogia cu care am rezonat din clipa în care am descoperit-o. Îmbrățișez cu pasiune valorile și principiile Montessori și modul în care cultivă în copii dragostea pentru învățare și promovarea unui proces natural al dezvoltării lor cognitive, sociale și emoționale.
Sunt încântată să fac parte din echipa Echilibria și că împreună oferim copiilor un mediu în care să evolueze cu grijă, iubire și pace.

Educație

  • Universitatea din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, domeniul Cibernetică, statistică și informatică economică, specializarea Informatică Economică, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, Învățământ cu frecvență cu durata studiilor de 3 ani, nelicențiată;
  • Universitatea din Craiova, Facultatea de Litere, domeniul Științe ale Educației, specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, Învățământ cu frecvență cu durata studiilor de 3 ani, licențiată;
  • Voluntariat în cadrul Grădiniței cu program prelungit “Castelul Fermecat” Craiova;