“Vecini, străini, trecători sau oameni buni! Acesta este un apel umanitar. Interveniți imediat: un băiat de doisprezece ani și sora lui mai mică pot muri otrăviți în orice moment, chiar la ei acasă, sub ochii nepăsători ai familiei!

Dacă aveți suflet bun și va plac copiii, faceți ceva! Nu vă lăsați păcăliți de casa frumoasă pe lângă care treceți, înăuntru se petrec lucruri îngrozitoare! Nu vă lăsați păcăliți nici de adulții cu fețe zâmbitoare care o să va deschidă ușa! Cereți să vedeți copiii! Cereți să vedeți frigiderul!!!

Acționați urgent! În curând n-o să mai putem țipa, nici fugi, pentru că n-o să mai avem deloc putere: nu am mai mâncat nimic de șase ore ……

Semnat: doi copii fără telefon mobil (deși toți copiii din clasă au) care nu pot să sune la Protecția Copilului sau să ceară ajutor.

PS: aduceți pufuleți și covrigei! ……

Aș putea să dau și un mesaj pe facebook, dar am net numai în sufragerie, lângă bucătărie, iar pe acolo mai bine nu treci.

Îmi amintesc cu lacrimi în ochi că acum două săptămâni mâncam gogoși cu Vichi la măsuța de lângă gard. ….. a trecut ceva timp de când am aruncat pe geam mesajul nostru și nimeni n-a venit să ne salveze. Așa că am deschis geamul și am strigat amândoi, cât de tare am putut, după ajutor. A venit mama și ne-a adus câte un pahar de fresh. După culoarea foarte portocalie, are morcov, deși ea zice că nu. Nu vom cădea în capcană asta, nu, nu ……

Totul a pornit de la MAMA. Dar cum l-a atras ea pe tată? Că doar știm cu toții, tată nu e prea ușor de dus de nas. Gata, mi-am amintit, l-a dus la doctor și doctorul i-a zis că are prea multă grăsime în sânge și că sângele lui nu curge bine prin vase, oricum a spus lucruri foarte urâte despre el.

Exact într-o vineri seară, în ultima săptămâna de școală, a început toată chestia asta nasoală. Terminasem de mâncat șnițelele și mama ne-a anunțat că a început un curs de hrană sănătoasă și că de aici înainte la noi în casă o să se mănânce numai mâncare adevărată. N-a luat-o nimeni în serios pentru că bunica tocmai adusese clătitele. Jumătate de platou cu ciocolată, jumătate cu gem de căpșuni.

Mama s-a schimbat în ultima vreme. S-a făcut o mama rea. N-o mai îndupleci cu câțiva pupici și o îmbrățișare. Are o agenda mare în care scrie când merge la curs și vreo trei cărți din care citește tot timpul.“

Am citat chiar începutul din “V de la Varză”, o carte superbă a Ilenei Muntean, din al cărui magazin cu hrană organică ne-am alimentat la începuturile noastre când, după cunoștințele mele, eram singură școală care și-a propus să hranesca pe cei mici în mod conștient. Și continuăm și azi cu multă dedicare. În ceea ce privește furnizorii, pe atunci era doar Pukka Food pe piață. Mulțumim Ilenei Muntean pentru rolul foarte dificil de a fi pionier în acest domeniu.

Vă recomand acesta carte cu multă căldură. Vorbește despre călătoria unei familii cu 2 copii în lumea unui stil de viață altfel, de bun simt aș spune eu și cu bătaie lungă în viață noastră. Este plină de anecdote scrise cu multă inspirație. Copiii mei rad în hohote de fiecare dată când le citesc gândurile cele mai ascunse expuse de copiii din carte. Sigur, pe parcurs, în carte, ei ajung să înțeleagă și să prefere mâncarea adevărată. Cartea este un deliciu și, dincolo de textul absolut genial, are și multe desene superbe, făcute de fetiță din carte, cu mesaje corespunzătoare.

Ea se poate comanda AICI, Totul despre Mame oferind un discount special pentru părinții Echilibria, introducând codul de reducere Varza30 la plasarea comenzii.

Cristina Preda, o mamă și o directoare “rea”